Palatul Parlamentului este cea mai impresionantă clădire din capitală. Acesta se impune prin dimensiuni și diferite stiluri de arhitectură.
Dacă ajungi în București, trebuie să vizitezi acest loc plin de istorie și de opulență. Tot aici, în apropiere, te poți caza într-un apartament in regim hotelier Bucuresti ca sa fii cat mai aproape de aceasta minunatie a lumii.
Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre Palatul Parlamentului:
Măreție
- Înainte de Revoluția din 1989 se numea „Casa Republicii” sau „Casa Poporului”, denumire folosită și în prezent.
- A intrat în Cartea Recordurilor la mai multe categorii.
- Este considerată a doua cea mai mare „clădire administrativă” din lume, după Pentagon.
- Volumul Casei Poporului depășește cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.
- La construcția ei au lucrat în 3 ture, 24 de ore pe zi, 700 de arhitecți și aproximativ 20.000 de muncitori
- Este cea mai scumpă și cea mai grea clădire din lume deoarece la construcția ei s-au folosit 1 milion metri cubi de marmură, 3500 tone de cristal și 700.000 tone de oțel și bronz.
- Întreținerea unei astfel de clădiri ajunge la aproximativ 1 milion de euro pe an.
Utilitate
- Palatul Parlamentului cuprinde aproximativ 1000 de încăperi dintre care 440 birouri, săli și saloane, restaurante, biblioteci, parcări subterane, și chiar o sală de concerte.
- Aici se află Camera Deputaţilor, Senatul, Consiliul Legislativ, Curtea Constituţională.
- Numele sălilor și saloanelor a fost ales după Revoluția din 1989 și evocă momente și personalități istorice importante.
- Clădirea are 9 nivele superioare și alte 9 subterane. La ultimul etaj subteran se află un buncăr antiatomic, ce nu poate fi penetrat de radiații. Acesta este format din sală principală și apartamente de locuit destinate conducerii statului în caz de război.
- Se spune că Palatul Parlamentului este bântuit. De 10 ani, în timpul nopții, fantomele rup sigilii, fluieră sau pornesc sistemele de securitate.
- Covorul din Sala Unirii se spune că a fost realizat dintr-o singură piesă. Astfel, acesta ar fi fost adus în sală, cu macaraua, prin tavan.
- Se zvonește că tavanul din Sala Unirii ar fi trebuit să se deschidă pentru a putea ateriza elicopterul prezidențial.
- În 1984, Ceaușescu a îngropat sub scara principală de la Intrarea „13 Septembrie” un cilindru de oțel ce conținea date cu privire la lucrarea începută.
O parte din Palatul Parlamentului este deschis vizitatorilor. Astfel, dacă te afli în capitală nu rata o experiență inedită chiar în centrul orașului. Vei fi copleșit de dimensiunile fabuloase și de opulența fără seamăn ce caracterizează această clădire.
Cum o asemenea vizită necesită și un loc de cazare pe măsură iar https://www.mrg.apartments/ îți pune la dispoziție un apartament in regim hotelier Bucuresti, aproape de Palatul Parlamentului. Apartamentele și garsonierele în regim hotelier au un design modern, personalizat ce satisfac gusturile și celui mai critic musafir. Acum ai ocazia să te simți ca acasă deoarece spațiile de cazare în regim hotelier sunt complet mobilate și utilate pentru un confort sporit.